Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

3e ‘Nieuwsbrief Loonheffingen 2019’ gepubliceerd

U kunt de 3e uitgave van de ‘Nieuwsbrief Loonheffingen 2019’ downloaden. In deze 3e uitgave zijn de tarieven, bedragen en percentages voor 2019 toegevoegd. Verder zijn enkele onderwerpen aangepast of aangevuld.

In de Nieuwsbrief Loonheffingen 2019 vindt u informatie over de nieuwe regels vanaf 1 januari 2019 voor het inhouden en betalen van loonheffingen.

Meerdere uitgaven
De Belastingdienst publiceert verschillende uitgaven van de nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief vindt u naast nieuwe informatie ook alle informatie uit de vorige uitgave(n).

Aanvullingen en wijzigingen 3e uitgave
Er zijn tarieven, bedragen en percentages voor 2019 toegevoegd.

Enkele onderwerpen zijn aangepast of aangevuld:

  • Onderwerp 1 (Belastingdeel heffingskortingen alleen nog voor inwoners van Nederland): in de 3e alinea wordt verwezen voor landen van de landenkring naar onderwerp 2 van de nieuwsbrief. 
  • Onderwerp 1 (Belastingdeel heffingskortingen alleen nog voor inwoners van Nederland): onder ‘Inwoner van Nederland of niet’ is de 3e alinea aangevuld. 
  • Onderwerp 2 (Meer loonbelastingtabellen): er is een overzicht van de landen van de landenkring toegevoegd.
  • Onderwerp 2 (Meer loonbelastingtabellen): ‘belastingverdragen’ is aangepast in ‘verdragen’.
  • Onderwerp 3 (Aangifte loonheffingen: veranderingen en aandachtspunten): bij de belangrijkste veranderingen is de aanvulling van de code soort inkomstenverhouding 56 toegevoegd. De veranderingen en aandachtspunten zijn ook genummerd. 
  • Onderwerp 3 (Aangifte loonheffingen: veranderingen en aandachtspunten): bij de aandachtspunten is de informatie over het anoniementarief uitgebreid. De informatie over het ontbreken van een adres is niet langer beperkt tot het ontbreken van een buitenlands adres. En we hebben informatie toegevoegd over het corrigeren van het anoniementarief.
  • Onderwerp 5 (Auto’s zonder CO2-uitstoot: bijtelling verandert): in de laatste 2 zinnen van de alinea na het 1e voorbeeld, waarin staat om welke auto’s hebt gaat, is ‘auto’s’ veranderd in ‘volledig elektrische auto’s’.
  • Onderwerp 7 (Loonkostenvoordelen: wijziging voorwaarde recht op uitkering of arbeidsondersteuning): er is een voorbeeld toegevoegd.
  • Onderwerp 9 (Aanpassing ouderenkorting): de titel is aangepast.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/3e-nieuwsbrief-loonheffingen-2019-gepubliceerd

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden