Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Eindelijk collectief pensioen voor zzp-er

Zzp’ers kunnen vanaf 2015 belastingvriendelijk sparen voor hun oude dag. Er komt voor het eerst een eigen pensioenregeling voor de zzp’er. De ondernemer bepaalt zelf of hij deelneemt en hij is ook niet gebonden aan de inleg van een vast bedrag. Daarnaast mogen deelnemers zelf kiezen hoe lang de uitkering loopt: 10, 15 of 20 jaar. Ook bestaat de mogelijkheid om het gespaarde geld aan te spreken tijdens langdurige arbeidsongeschiktheid. De belangenorganisaties verwachten dat zeker 350.000 zzp’ers interesse hebben in het toekomstige fonds.

Eerste zzp-pensioeninstelling ziet levenslicht

BrightNL introduceert in de loop van dit jaar pensioenopbouw voor zelfstandigen tegen kostprijs. De pensioeninstelling is een initiatief van drie zzp’ers. BrightNL wordt eigendom van de deelnemers, via een crowdfundingcampagne die van start is gegaan. Door aandeelhouder te worden van de pensioeninstelling hebben de deelnemers medezeggenschap en delen ze mee in de (eventuele) winst. BrightNL is de eerste Nederlandse pensioeninstelling voor zelfstandigen en biedt pensioenopbouw zonder gekoppelde verzekeringen aan zzp’ers, freelancers, zelfstandig ondernemers, DGA’s en werknemers voor wie de werkgever niets heeft geregeld.

Deelnemers kunnen zelf bepalen hoeveel ze willen inleggen en wanneer ze hun pensioen willen laten ingaan. Ook kiezen ze zelf de instantie die het pensioen mag uitkeren. Iedere deelnemer beheert een eigen online pensioenrekening. De inleg wordt collectief belegd. BrightNL rekent een vaste vergoeding van € 210 per jaar voor zijn dienstverlening. Daarnaast worden de beleggingskosten doorberekend tegen kostprijs.

 

Bron: Fiscount

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden