Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

G-rekeningen blijven, depotstelsel gaat niet door

De Belastingdienst heeft besloten door te gaan met de G-rekeningen en ze toekomstbestendig te maken. Dat is afgesproken met de banken. Het depotstelsel gaat niet door.

Voor het bedrijfsleven betekent dit dat vrijwaring door storting op de G-rekening niet verandert. Ook de doelgroepen blijven hetzelfde.

Het wetsvoorstel met een verplichte G-rekening voor niet-gecertificeerde uitzendondernemingen gaat voorlopig niet in en de mogelijke uitbreiding voor zzp’ers om een G-rekening te openen wordt niet verder verkend. Het G-rekeningenstelsel wordt toekomstbestendig gemaakt.

Het besluit om te stoppen met de ontwikkeling van de Depotservice volgt de uitgangspunten uit de Brede Agenda van staatssecretaris Wiebes. Daarin staat dat de Belastingdienst zoveel mogelijk teruggaat naar zijn kerntaken.

De ontwikkeling van processen en systemen voor de Depotservice startte met een wetsvoorstel om het G-rekeningenstelsel te vervangen door een depotstelsel. In maart 2014 besloten de Belastingdienst, de Betaalvereniging en de banken tot een gezamenlijke heroriëntatie. Dat was nodig door de opgelopen vertraging.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/g_rekeningen_blijven_depotstelsel_gaat_niet_door

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden