Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Mkb heeft baat bij innovatieregelingen

Bijna 23.000 vernieuwende bedrijven maakten afgelopen jaar gebruik van een van de innovatieregelingen waardoor nieuwe producten en diensten sneller ontwikkeld kunnen worden.

Het gaat vooral om Nederlandse mkb’ers. In 2015 haalden bedrijven bijna 1 miljard euro voordeel uit de regelingen van het ministerie van Economische Zaken. Dat blijkt uit de jaarrapportage ‘Focus op speur- en ontwikkelingswerk 2015’ die minister Henk Kamp dinsdag naar buiten heeft gebracht.

Volgens Kamp profiteert het mkb volop van de regelingen. “Het voordeel van bijna 1 miljard euro is voor ondernemers een significante steun om innovaties via onderzoek en ontwikkeling als product naar de markt te brengen. Het Nederlandse bedrijfsleven en in het bijzonder het mkb kan zo blijven concurreren op wereldniveau.”

In totaal maakten vorig jaar 22.980 bedrijven gebruik van de innovatieregelingen van het ministerie van EZ om hun Research & Development (R&D) te bevorderen. Van de plannen voor innovaties die door deze bedrijven in 2015 zijn ingediend, werd 6,3 miljard euro goedgekeurd. Het gaat om 3,9 miljard euro loonkosten in het kader van de Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO) en 2,4 miljard euro niet-loonkosten vanuit de zogenoemde Research & Development Aftrek (RDA).

Met deze regelingen kunnen ondernemers hun kosten voor onderzoek naar, en ontwikkeling van innovaties verlagen. Bijna driekwart van de bedrijven (16.510) maakte naast de WBSO ook gebruik van de RDA.

Bron https://www.accountant.nl/nieuws/2016/6/mkb-heeft-baat-bij-innovatieregelingen/?ctx=news-take(20)

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden