Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Nieuw stimuleringsfonds voor kansrijke mkb-bedrijven

Het Stimuleringsfonds Ondernemend Oranje Kapitaal (OOK) is sinds deze week een feit. Met dit fonds willen gerenommeerde ondernemers investeren in kansrijke mkb-ondernemingen.

OOK zal hiertoe niet alleen kapitaal, maar ook kennis en een netwerk beschikbaar stellen om zo mkb-bedrijven te ondersteunen in hun groei.

Met de lancering van het fonds is het startschot gegeven voor de fondswerving, waarbij initiatiefnemers en investeerders als ING, FrieslandCampina en Schiphol Group hun betrokkenheid toelichten. Daarnaast heeft een aantal vooraanstaande personen uit het Nederlandse bedrijfsleven te kennen gegeven zich via het fonds actief in te willen zetten voor het Nederlandse mkb

Michaël van Straalen, waarnemend voorzitter van MKB-Nederland, ziet in het stimuleringsfonds een belangrijke kans voor het mkb: “Innovatieve bedrijven, starters en groeiers zijn gebaat bij een divers aanbod aan financieringsmogelijkheden. Participaties horen daarbij. Ook de combinatie van coaching, kennis, netwerk en kapitaal die het OOK biedt, juich ik toe.”

Ceo’s, dga’s en oud-ondernemers, maar ook institutionele beleggers brengen kapitaal bijeen dat via het fonds wordt ingezet om het eigen vermogen van deelnemende mkb-ondernemers te versterken. Bovendien zetten deze investeerders hun netwerken, sector-, marketing- en productkennis en expertise actief in voor de ondernemers.

De mkb-ondernemers die in aanmerking komen voor financiering zijn (potentieel) snelle groeiers met een innovatief karakter. Initiatiefnemer Jan Hommen, tot 1 oktober nog bestuursvoorzitter van ING Groep: “In het Nederlands bedrijfsleven is enorm veel kennis en ervaring aanwezig. Ondernemend Oranje Kapitaal zet die kennis, samen met een kapitaalimpuls, in voor ondernemers.”

Op dit moment heeft een aantal ondernemers, bedrijven en een institutionele belegger zich al gecommitteerd voor in totaal enkele tientallen miljoenen euro’s. In de komende maanden zal OOK meer investeerders werven. Het fonds streeft naar een fondsomvang van ten minste 100 miljoen euro.

Mkb-ondernemers, investeerders en andere geïnteresseerden kunnen via de website van OOK meer informatie ontvangen.

Bron: Accountant.nl

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden