Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Overheid 24/7 bereikbaar voor ondernemers

Ondernemers hebben vanaf nu altijd en overal toegang tot alle relevante informatie, transacties en diensten van de hele overheid.

De website ondernemersplein.nl die dit mogelijk maakt werd maandag door minister Kamp van Economische Zaken officieel in gebruik gesteld.

“Eén loket waar ondernemers snel en eenvoudig, wanneer het hen uitkomt zaken kunnen doen met de overheid. De website dient het gemak en bespaart de ondernemer veel tijd en rompslomp. Zo houdt hij meer tijd over om te doen waar hij goed in is: ondernemen,” aldus Kamp.

Ook voor financieringsvragen

Op de website kunnen ondernemers ook terecht met specifieke financieringsvragen. De financieringsdesk die daarvoor is ingericht zorgt ervoor dat bedrijven, met name het mkb, vragen over financiering kundig en snel beantwoord krijgen.

Via website en telefoon kunnen ondernemers informatie inwinnen. Zo kan een ondernemer die moeite heeft om zijn groeiplannen gefinancierd te krijgen bij de financieringsdesk terecht voor adviezen over private en publieke financieringsmogelijkheden en de bijbehorende procedures.

Alles op één plek

Tot nu toe was de voor ondernemers relevante informatie van de rijksoverheid versnipperd en vaak niet digitaal toegankelijk. “Met de komst van www.ondernemersplein.nl is al die informatie nu voor het eerst op één plek digitaal toegankelijk. Ondernemers hoeven straks zelfs hun bedrijf niet meer uit om de juiste informatie te vinden of zaken te doen met de overheid,” aldus minister Kamp. Doordat alle informatie nu op één site te vinden is en met elkaar verbonden is, worden bedrijven bovendien eerder gewezen op extra ondernemingskansen of subsidiemogelijkheden die ze anders over het hoofd hadden gezien.

Ondernemersplein wordt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken ontwikkeld door de Kamer van Koophandel. De voor ondernemers meest relevante overheidsdiensten zijn op het platform aangesloten. Het betreft de KvK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen AgNL), de Belastingdienst, de RDW, CBS en de VNG. De komende tijd worden meer overheidsdiensten aangesloten en wordt de website verder ontwikkeld op basis van de wensen van ondernemers.

 

Bron: Accountant.nl

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden