Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Toename phishing naar DigiD-inloggevens

Logius signaleert een toename aan phishingmails en websites die zich voordoen als DigiD met als doel DigiD-inloggevens te stelen. Logius werkt nauw samen met het NCSC om deze websites uit de lucht te halen. Logius roept gebruikers van DigiD op waakzaam te zijn en voorzichtig met hun DigiD om te gaan.

Logius adviseert alert te zijn op e-mails die afkomstig lijken van de Belastingdienst of DigiD. De e-mails bevatten links naar valse websites die lijken op de website van DigiD. Daar wordt men vervolgens gevraagd om de DigiD gebruikersnaam en wachtwoord en andere persoonlijke gegevens in te vullen. Wie een phishingmail heeft ontvangen wordt geadviseerd deze altijd te verwijderen en nooit te klikken op links in de e-mail.

Hoe is de echte DigiD inlogpagina te herkennen?

Controleer of er voor het websiteadres in de browser een hangslotje staat en het webadres begint met https, waarbij de ‘s’ voor ‘secure’ staat. Verder begint het adres van de inlogpagina van DigiD altijd met https://digid.nl/.

Toch gegevens ingevoerd?

Indien men de persoonlijke DigiD heeft ingevoerd op een valse website, dan moet men de DigiD opheffen en een nieuwe DigiD aanvragen via www.digid.nl. Neem tegelijk ook contact op met de DigiD helpdesk.

 

Bron: Accountancynieuws

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden