Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

UBO-opgave voor 27 maart 2022

Bovenstaand onderwerp hebben wij eerder aan u gecommuniceerd. Echter willen wij u er nogmaals aan herinneren dat voor diverse organisaties de UBO’s vóór 27 maart 2022 moeten zijn ingeschreven in het register bij de Kamer van Koophandel.

Het gaat met name om belangen van meer dan 25% in een BV, CV, Vof, maatschap of stichting.

Voor een volledig overzicht van rechtsvormen die een opgaveverplichting hebben verwijzen wij graag naar https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/ubo-opgave/moet-je-organisatie-ubo-opgave-doen/ .

Naar wij begrijpen uit de veelgestelde vragen op de website van de Kamer van Koophandel, heeft een en ander tijdig plaatsgevonden indien de UBO-opgave vóór 27 maart 2022 is gerealiseerd. Dat de Kamer van Koophandel nog enige tijd nodig heeft om de UBO te verwerken in het openbare register lijkt niet van belang te zijn.

U kunt middels https://www.kvk.nl/bestellen/#/?productfilter=ubo kosteloos nazien of er reeds een UBO is ingeschreven in het register. Indien de UBO net is gemeld, dan is dit dus nog niet direct zichtbaar. De Kamer van Koophandel heeft enige tijd nodig om alles te verwerken.

De UBO’s kunnen worden gemeld middels https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/ubo-opgave/opgave/#/organisatie-selecteren.

Gezien het feit dat de deadline waarvoor de opgave moet zijn gerealiseerd in zicht is, geven wij het advies om geen UBO opgave meer per post te versturen.

Heeft u vragen over het UBO-register, de Wwft in het algemeen of andere vragen, neem dan gerust contact op met ons, wij zijn u graag van dienst.

Bron: https://www.novak.nl

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden