Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Aanmerkelijke verlichting loondoorbetalingsplicht bij ziekte voor kleine werkgevers nadert

De loondoorbetalingsplicht van kleine werkgevers voor zieke werknemers wordt teruggebracht van 2 naar 1 jaar, zo heeft de Ministerraad onlangs besloten. Dit is een aanmerkelijke verlichting voor deze categorie werkgevers. Het tweede ziektejaar wordt voor deze werkgevers geregeld in een publieke verzekering, uit te voeren door het UWV. Werkgevers krijgen tevens de mogelijkheid om via ‘opting out’ niet aan deze publieke verzekering deel te nemen, maar om dat risico ‒ desgewenst tezamen met het eerste ziektejaar ‒ privaat te verzekeren via een verzekeraar. Het wetsvoorstel hiertoe wordt dit voorjaar ingediend. De positieve effecten voor werkgevers worden niet eerder verwacht dan in 2017.

Commentaar

Vooralsnog wordt verwacht dat de private premie hoger zal zijn dan de publieke premie. De voorwaarden in het komende wetsvoorstel en de ontwikkelingen bij verzekeraars bepalen wat dit jaar de beste verzekeroptie zal zijn.

Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, neemt u dan gerust contact met ons op. 
 

Bron: http://nieuwssignalen.fiscount.nl/nieuws/5340/1451/Aanmerkelijke-verlichting-loondoorbetalingsplicht-bij-ziekte-voor-kleine-werkgevers-nadert/more

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden