Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Bedrijfsadvies

Start van een onderneming

In Nederland starten per jaar meer dan 100.000 mensen een eigen bedrijf. Een deel hiervan start als ZZP’er en een deel van deze starters heeft daadwerkelijke plannen om door te groeien en personeel in dienst te nemen. Vaak zijn deze starters echte vakmensen met jarenlange ervaring op hun vakgebied. Onze ervaring is echter dat de ondernemerstechnische zaken in de praktijk vaak erg lastig blijken te zijn.

Een vakman met jarenlange ervaring heeft over het algemeen weinig of geen ervaring met bijvoorbeeld het opstellen en volgen van een ondernemersplan, het kiezen van de juiste rechtsvorm, de wijze van verkopen van uw product of dienst, het kiezen van de juiste financieringsvorm of het aanvragen van de juiste subsidies.

Juist door te “sparren” met iemand die elke dag hiermee bezig is en daardoor perfect op de hoogte is van alle veranderingen en wijzigingen, is de kans van slagen vele malen groter. Maak daarom gebruik van de kennis en vaardigheden van NAHV Accountants.

Groei van een onderneming

Veel ondernemingen krijgen te maken met groei. Daardoor ontstaan diverse nieuwe situaties. De onderneming krijgt personeel, hoe moet u daarmee omgaan? De groei van de onderneming moet gefinancierd worden, welke financieringsvorm past het beste bij de onderneming? Is uw huidige ondernemingsvorm nog wel toereikend? Iis de aansprakelijkheid wel juist geregeld?

NAHV Accountants neemt de vragen graag met u door en kan, samen met u, verder kijken dan alleen de antwoorden op de vragen.

Overdracht van een onderneming

Ook bij een overdracht van uw onderneming begeleiden wij u graag. Of het nu gaat om de verkoop van uw onderneming of de opvolging binnen uw onderneming. Beide situaties leveren veel vragen op. Wat is de waarde van de onderneming? Is de opvolger wel geschikt en hoe moet ik afstand nemen?

Dit zijn belangrijke vraagstukken die op een juiste wijze behandeld moeten worden. Wij adviseren u graag hierbij.

Financieel management

Om als onderneming te groeien en succesvol te zijn, is goed financieel management belangrijk. Alleen dan kan uw onderneming optimaal presteren. Een snelle groei, een niet optimale organisatie, een krappe kas of veranderingen in het economische klimaat kunnen er toe leiden dat uw onderneming geen optimaal rendement heeft of zelfs in zwaar weer terecht komt. Daarnaast worden de eisen vanuit de overheid aan de financiële functie steeds verder opgeschroefd. Onze adviseurs zijn thuis in alle facetten van financieel management.

Bij financieel management kunt u denken aan:

  • Het verkrijgen van inzicht van de kosten van mijn onderneming
  • De informatie die van belang is voor de sturing van de organisatie
  • Het verhogen van het rendement en de waarde van de onderneming
  • De (financiële) gevolgen van een strategische keuzes voor een onderneming
  • Het optimaliseren van het werkkapitaal om ruimte te creëren voor investeringen, groei of het aflossen van vreemd vermogen

Deze zaken verdienen een goed en doordacht advies. NAHV Accountants verzorgt dit graag voor uw onderneming.

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden