Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Aantrekkelijke subsidievoorwaarden voor emissieloze bedrijfsauto’s

Nieuwe aanpassingen maken de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) aantrekkelijker voor kleine bedrijven en non-profitinstellingen. Ook sluit de aangepaste regeling beter aan bij de praktijk van leasemaatschappijen. Bovendien is uitstel mogelijk voor de subsidievaststelling.

In 2022 is er extra steun voor kleine bedrijven en non-profitinstellingen. Bij koop of financial lease van een of meer nieuwe emissieloze bedrijfsauto’s geldt voor deze organisaties een hoger subsidiepercentage: 12% in plaats van 10%.

OPERATIONAL LEASE
Heeft u een leasemaatschappij die haar klanten operational lease aanbiedt? Voor de leasemaatschappij wordt SEBA aantrekkelijker. De bedrijfsauto hoeft hierbij in het kentekenregister niet meer op naam van de leasemaatschappij zelf te staan, om toch voor subsidie in aanmerking te komen.

EXTRA UITSTEL SUBSIDIEVASTSTELLING
Aanvragers krijgen in 2021 en 2022 uitstel voor de vaststelling van hun subsidie. Dit om hun recht op subsidie bij vertraagde levering van de bedrijfsauto toch te behouden.

STIMULANS
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil met deze aanpassingen stimuleren dat nog meer ondernemers kiezen voor emissieloze bedrijfsauto’s. Misschien bent u een van die ondernemers.

MEER INFORMATIE
Meer informatie leest u op de site Subsidievoorwaarden voor emissieloze bedrijfsauto’s aantrekkelijker van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Uiteraard kan NAHV Accountants u helpen bij het aanvragen van de subsidie. Wij zijn u graag van dienst.

Bron: https://ffd.pleio.nl

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden