Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Aanvragen verlenging bijzonder uitstel van betaling kan vanaf 2e helft juni

Hebt u in maart bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel binnenkort af. Wij verwachten dat u in de 2e helft van juni verlenging van het uitstel kunt aanvragen met een online formulier. Wij vragen u om tot dan te wachten.

Vanaf 16 maart kon u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als uw bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen. Als u dat deed, kreeg u automatisch 3 maanden uitstel.

Loopt voor u het bijzonder uitstel van 3 maanden binnenkort af? En hebt u behoefte aan langer uitstel? Dan kunt u een verzoek doen om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling. Er wordt gewerkt aan een online formulier waarmee u dat kunt doen. De verwachting is dat dit formulier vanaf de 2e helft van juni beschikbaar zal zijn.

Wilt u bijzonder uitstel van betaling voor een bedrag boven de € 20.000? Dan moet u een verklaring van een derde-deskundige en een liquiditeitsprognose toevoegen aan uw verzoek. Ook dat is mogelijk met het nieuwe online formulier.

Wanneer het nieuwe online formulier beschikbaar is, melden wij u dat op deze site. Wij vragen u om daarvóór geen verzoeken voor verlenging van het bijzonder uitstel van betaling te doen. Als u eerder zo’n verzoek doet, kan dat alleen schriftelijk. Dat betekent alleen maar extra werk.

U leest meer over het bijzonder uitstel van betaling op Coronacrisis: belastingmaatregelen voor ondernemers en werkgevers.

Heeft u nog vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Bron: https://www.belastingdienst.nl/

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden