Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Bezuinigen op uw verzekeringen

De hoge inflatie en snel stijgende brandstofprijzen komen hard aan bij de Nederlandse ondernemers. U kunt de hogere kosten doorberekenen aan uw klant. Maar u kunt ook opnieuw kijken naar die kosten. Waarop kunt u bezuinigen? Begin eens bij uw verzekeringspakket.

Als u wilt besparen op uw verzekeringen, laat dan uw polissen eens doorlichten. Er kan op verschillende manieren gekeken worden of u voordeliger uit kunt zijn:

 1. Andere verzekeraar
  Heeft u indertijd voor de goedkoopste verzekeraar gekozen? Prima. Maar de concurrentie tussen de verzekeringsmarkt is groot. U bent tegenwoordig bij een andere aanbieder misschien voordeliger uit. Laat kijken welke verzekeraar de laagste premies biedt.
 2. Dekking aanpassen
  De dekking die u koos bij het afsluiten van uw verzekering sloot op dat moment aan op uw wensen. Maar is dat nog steeds zo? Verzekeren is maatwerk en uw polissen moeten aangepast worden als de situatie in uw bedrijf verandert. Andere bedrijfsactiviteiten, een nieuwe markt die u betreedt, personeel dat thuiswerkt, meer online verkoop. Het zijn maar een paar voorbeelden waardoor risico’s veranderen. Laat opnieuw uw risico’s in kaart brengen en bespreek welke u zelf draagt en welke u liever wilt verzekeren. Bekijk dan meteen hoeveel goedkoper u uit bent met een eenvoudigere dekking.
 3. Dubbelingen weghalen
  Het komt regelmatig voor dat bepaalde risico’s afgedekt zijn op meerdere polissen. In dat geval bent u dubbel verzekerd en u betaalt dan ook dubbel. Laat uw verzekeringspakket uitpluizen om die dubbelingen op te sporen. Laat dan uw dekking aanpassen of sluit een andere verzekering af. Onder de streep moet u dan voordeliger uit zijn.
 4. Pakketpolis
  U heeft misschien uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars afgesloten. Dat kan om een goede reden zijn. Misschien had een bepaalde aanbieder een maatwerkverzekering voor u. Of misschien was de een gewoon goedkoper dan de ander. Ga na of u een pakketpolis kunt afsluiten. U brengt dan meerdere schadeverzekeringen in één pakket samen, bij een en dezelfde verzekeraar. Het voordeel is dat u dan een korting op de totaalpremie krijgt. Hoe meer polissen in het pakket zitten, hoe hoger de korting. Uiteraard blijven uw wensen en verzekeringsbehoeften centraal staan. De pakketpolis moet minimaal dezelfde kwaliteit hebben als uw huidige losse polissen.

Voordelig en op maat verzekerd
Het is hoe dan ook goed om regelmatig uw schadeverzekeringen te laten controleren. Om zo voordelig mogelijk uit te zijn, maar ook om de zekerheid te hebben dat u altijd goed en op maat verzekerd bent.
Neem daarom gerust contact op met ons kantoor. Wij werken samen met partijen die u hierin uitstekend kunnen bijstaan.

Bron: https://www.cfddespits.nl

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden