Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Compensatieregeling kosten eHerkenning voor aangifte doen

Moet u aangifte doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk? En hebt u om in te kunnen loggen kosten voor eHerkenning moeten maken? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor de compensatieregeling van de overheid.

Om in te loggen bij de Belastingdienst, moet u een eHerkenningsmiddel met minimaal betrouwbaarheidsniveau EH3 gebruiken en de machtiging voor Mijn Belastingdienst Zakelijk. U kunt gebruikmaken van de compensatieregeling als u eHerkenning alléén nodig hebt voor het doen van belastingaangiften én daarvoor het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel hebt aangeschaft.

Dit geldt dus niet voor:

  • eenmanszaken
    U kunt aangifte doen met DigiD.
  • ondernemers die beschikken over een standaard eHerkenningsmiddel waarmee bij andere (overheids)organisaties kan worden ingelogd

OVER DE REGELING
U kunt een vergoeding krijgen voor 1 eHerkenningsmiddel per organisatie per jaar. De vergoeding geldt niet voor een machtiging van eHerkenning aan een intermediair. De regeling loopt van november 2020 tot en met juli 2022. U kunt de compensatievergoeding tweemaal aanvragen. U krijgt compensatie voor de periodes:

  • november 2020 tot en met augustus 2021 (1e jaar) en
  • september 2021 tot en met juli 2022 (2e jaar)

De vergoeding is € 24,20 inclusief btw. Dit bedrag is gebaseerd op de laagste prijs in de markt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) betaalt de vergoeding rechtstreeks uit aan de ondernemer die de kosten heeft gemaakt.

VERGOEDING AANVRAGEN
U kunt de vergoeding online aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Inloggen op de RVO-site is alleen mogelijk met het Belastingdienst EH3-inlogmiddel.

MEER OVER eHERKENNING
Wilt u meer weten over eHerkenning en hoe u eHerkenning kunt aanvragen? Lees dan verder bij eHerkenning aanvragen of neem gerust contact met ons op.

Bron: https://www.belastingdienst.nl/

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden