Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Coulance bij aangifte voor ondernemers

Sinds afgelopen dinsdag ervaren ondernemers problemen met het inloggen op het beveiligde gedeelte de website van de Belastingdienst en bij het inzenden van hun aangifte. Er wordt hard gewerkt aan het oplossen van de verstoring. Helaas is er geen duidelijkheid over het tijdstip waarop de problemen volledig zijn verholpen.

Voor enkele ondernemers is het op dit moment wel mogelijk om aangifte te doen. Maar omdat velen op dit moment tegelijkertijd hun aangifte proberen te doen, zijn verbeteringen nauwelijks zichtbaar en kan de postbus verstopt raken.

De Belastingdienst vindt het vervelend en het moment is ook zeer ongelukkig. We begrijpen dat dit voor onrust bij ondernemers kan zorgen. Daarom is er besloten om de inlevertermijn te verruimen tot en met dinsdag 4 november. Indien de problemen na het weekend nog niet zijn opgelost zal er een nieuw besluit worden genomen. De betalingen moeten wel voor 1 november binnen zijn.

Mochten ondernemers hun betalingskenmerk niet bij de hand hebben, dan kunnen zij gebruik maken van de Zoekhulp Betalingskenmerk. Deze is te vinden op de website van de Belastingdienst.

 

Bron: Rijksoverheid.nl

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden