Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Dga maakt nog onvoldoende gebruik van nieuwe huurwet

De huurwet die inkomensafhankelijke huurverhogingen mogelijk maakt vindt slechts mondjesmaat aftrek bij dga’s die hun particulier vastgoed verhuren.

Rogier Kersten van Accon avm ziet dat mensen die de ingangsdatum van 1 juli hebben gemist, door onwetendheid de huurverhoging uitstellen naar het volgende jaar.

Van alle huurwoningen in Nederland is 20 procent particulier bezit. De helft daarvan is in handen van dga’s die huurwoningen gebruiken als aanvulling voor bijvoorbeeld hun pensioenvoorziening, zo schat Kersten.

“Het is zonde wanneer dga’s de mogelijkheid tot huurverhoging voorbij laten gaan”, licht de bedrijfsjurist van Accon avm toe. “De toepassing van de op 1 juli ingegane huurwet kan de dga honderden euro’s op jaarbasis extra opleveren. Niet nu doorvoeren is een gemiste kans. Zeker omdat de aanvraagprocedure relatief eenvoudig is.”

Kersten constateert dat dga’s zich blindstaren op de datum van 1 juli, het jaarlijkse moment dat huurverhogingen mogen plaatsvinden. Ondernemers kunnen echter op ieder moment de huur verhogen, mits ze dit twee maanden van te voren aankondigen. Wanneer een ondernemer bijvoorbeeld op 1 oktober een huurverhoging aankondigt, kan deze per 1 december ingaan. Dat levert daarnaast de mogelijkheid op om in de juli-maand het jaar daarop nog een extra verhoging toe te passen.

 

Bron: Accountant.nl

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden