Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

DigiD voor ondernemers wordt uitgebreid

Ondernemers kunnen in de toekomst met één set inloggegevens terecht bij overheidsdiensten en andere instanties.

Uitbreiding mogelijkheden eHerkenning

eHerkenning bestaat al, maar wordt nog vrij weinig gebruikt door ondernemers. Het ministerie van Economische Zaken wil het systeem gaan uitbreiden.
Bij de uitbreiding zijn onder meer de Belastingdienst, het UWV, de Kamer van Koophandel, en het RDW betrokken. Vanaf oktober 2017 zullen meer en meer bedrijven het inlogsysteem kunnen gebruiken.

Ondernemers-DigiD

Deze zakelijke variant op het DigiD zal ondernemers naar verwachting enkele tientallen euro’s per jaar gaan kosten. Daar staat tegenover dat de verschillende inloggegevens voor bijvoorbeeld het aangeven van omzetbelasting, het doorgeven van wijzigingen in het Handelsregister, en het indienen van verzuimmeldingen bij het UWV, vervangen worden door één set inloggegevens voor al dit soort administratieve taken. Ook zullen ondernemers meer documenten digitaal kunnen ondertekenen in plaats van fysiek.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

 

Bron: https://deloitte.ctrl.nl/nl/actual/DigiD-voor-ondernemers-wordt-uitgebreid.aspx?mkt_tok=eyJpIjoiTlRZeU56VXlaRE5sTXpneiIsInQiOiJhMkxRSWlqN05OWWRQT2VPSU45NFwvbnpVcmpkTjJCS3kwUHJDQ3ljYlVPMlJiOXVWd0JidGEwVCtOVW8xRWdSaTlmZXFEczNYQWROWlhwNDZoUGlIUlwvN1NhMWszcElZeEl6SExsTVFEaFdCbk5oVEJaMnZiNzZDNGNXN1N2ZXphIn0%3D

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden