Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Een financieel plan! Ook iets voor u?

Als accountant bespreken wij regelmatig de resultaten van uw onderneming en kijken wij samen met u naar toekomst van u en uw onderneming. Echter is dit altijd voldoende? Financiële planning kan u hierbij verder helpen.

Wat is nu precies financiële planning en wat kan dat voor u betekenen?
Financiële planning is het maken van een compleet overzicht van uw persoonlijke inkomens-, uitgaven-, en vermogenspositie zodat u een overzicht krijgt hoe u er in elke periode van uw leven financieel voor staat.

Waarom zou u nu een financiële planning laten maken?
Door te plannen wordt inzichtelijk of u mogelijk in bepaalde periodes van uw leven geld tekort komt om uw dromen, wensen en doelen te realiseren. Door te plannen kunt u nu al stappen gaan nemen om te voorkomen dat u later iets niet zou kunnen gaan doen.

Ieder persoon, gezin of huishouding is gebaat bij een financiële planning. Of u nu een particulier bent met een baan, een ondernemer met een eenmanszaak of directeur van een BV. Iedereen wil graag overzicht over zijn of haar financiële positie:

 • Wat gebeurd er met uw inkomen wanneer u ziek wordt?
 • Wat gebeurd er met uw inkomen wanneer u werkeloos wordt?
 • Is het verstandig om de hypotheek af te lossen en onder te brengen bij uw BV?
 • Voldoen uw testament en/of huwelijkse voorwaarden nog aan uw huidige situatie?
 • Wellicht wilt u wel eerder stoppen met werken; heeft u dan voldoende middelen om van te leven?
 • Is het pensioen dat u opbouwt via uw bedrijf of dienstverband wel voldoende om van te leven straks?
 • Hoe kunt u uw vermogen schenken bij leven?
 • Wat als u overlijdt; kan uw partner wel in de woning blijven wonen?

Een manier om deze risico’s en vragen te negeren is door niets te doen. Een andere manier is om ze onder ogen te zien en bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. Dit kan met een financieel plan. Dit plan wordt helemaal afgestemd op uw persoonlijke situatie. Daarom is een eerste inventarisatiegesprek van grote waarde.

Uw financiële planning
Na een uitgebreide analyse wordt uw persoonlijke financiële plan samen gesteld. Een goed financieel plan geeft u in één oogopslag een helder inzicht in uw huidige en toekomstige financiële situatie. Het houdt rekening met uw wensen en biedt de door u gewenste zekerheid voor later! Daarnaast wordt, waar nodig, aandacht besteed aan specifieke aspecten zoals vermogensontwikkeling, nalatenschapsplanning en fiscaliteiten.

Wie maakt uw financiële planning?
Uiteraard wordt uw financiële planning opgemaakt in overleg met u. Echter het is zowel voor u, als voor NAHV Accountants, van groot belang dat een deskundig persoon u hierin bij staat. Daarom hebben wij gekozen voor en gecertificeerd financieel planner met een FFP-Keurmerk. Dit keurmerk geeft de volgende waarborgen:

 • Zij heeft een gedragscode ondertekend die haar verplicht altijd objectief te blijven en in uw belang te handelen.
 • Deskundig: zij heeft een HBO+ opleidingstraject afgerond en het bijbehorende kennisexamen met praktische toets doorstaan.
 • Goed op de hoogte: zij volgt verplicht elk jaar onderwijs om haar kennis actueel en op niveau te houden én moet kunnen aantonen dat zij dit heeft gedaan.
 • Gericht op integraal advies: zij bekijkt uw volledige financiële situatie en geeft inzicht en overzicht. Zij houdt zich nooit bezig met de verkoop van een financieel product.
 • Objectief: zij heeft geen banden met aanbieders van financiële producten.

Marieke Treffers FFP van Trefplan voldoet aan al deze waarborgen. Dat is de reden waarom wij voor haar hebben gekozen. Marieke Treffers is sinds 1988 werkzaam in de financiële dienstverlening. Zij heeft ruime ervaring opgedaan bij verschillende banken en een assurantiekantoor als financieel adviseur en accountmanager Private Banking. In 2010 is zij gestart met Trefplan en legt zij zich toe op onafhankelijke financiële planning en advisering zonder productverkoop. Hierbij hecht zij grote waarde aan een simpel en helder advies.

De samenwerking met Marieke Treffers FFP heeft als voordeel dat wij – als uw accountant – de benodigde informatie voor de adviezen voor een groot deel al in ons dossier hebben, waardoor u zelf relatief weinig hoeft voor te bereiden.

Meer informatie?
Wilt u meer inzicht hebben in uw persoonlijke financiële situatie neem dan gerust contact op met ons of met Marieke Treffers FFP voor een vrijblijvende afspraak.

        

H. Kamerlingh Onnesweg 5
2408 AX  Alphen aan den Rijn
T 0172 – 44 75 00
E alphen@nahv.nl
www.nahvaccountants.nl
Twitter      @NAHVaccountants
Linkedin   nahv-accountants
H. Kamerlingh Onnesweg 5
2408 AX  Alphen aan den Rijn
T 0172 – 53 29 27
E ml.treffers@trefplan.nl
www.trefplan.nl
Twitter        @MariekeTreffers
Linkedin     marieketreffers
© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden