Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Eenvoudiger uitstel van betaling voor boeren en tuinders wegens droogte

De Belastingdienst merkt de droogte aan als een ‘bijzondere omstandigheid’. Hierdoor kunnen boeren en tuinders eenvoudiger uitstel van betaling krijgen bij tijdelijke betalingsproblemen. Het uitstel betreft de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, de loonheffingen en de btw. Dit maakt LTO Nederland bekend. De Belastingdienst verbindt wel voorwaarden aan dit beleid. Zo zal de boer of tuinder aannemelijk moeten maken dat de droogte de oorzaak is van zijn/haar tijdelijke betalingsproblemen. Bovendien moet de boer/tuinder een verklaring van een deskundige hebben om uitstel van betaling te kunnen krijgen.

De deskundige moet een verklaring opstellen, waaruit blijkt dat:

  • het gaat om werkelijk bestaande betalingsproblemen;
  • deze betalingsproblemen van tijdelijke aard zijn;
  • de betalingsproblemen vóór een bepaald tijdstip zullen worden opgelost; en
  • de onderneming levensvatbaar is.

De Ontvanger van de Belastingdienst kan nadere voorwaarden stellen voor het verlenen van het uitstel van betaling. Zo kan de ondernemer worden verplicht om zekerheid te stellen voor het openstaande bedrag.

Heeft u nog vragen omtrent het uitstel of de verklaring, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Bron: http://vaknieuws.fiscount.nl/nieuws/8846/3146/Eenvoudiger-uitstel-van-betaling-voor-boeren-en-tuinders-wegens-droogte/more

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden