Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Eigenrisicodragerschap WGA: ingangsdatum voor flexwerkers en nieuw model garantieverklaring

In 2017 wordt het eigenrisicodragerschap voor de WGA uitgebreid met flexwerkers. We hebben daarom een nieuw model voor de garantieverklaring voor het eigenrisicodragerschap WGA gepubliceerd.

Vanaf 1 januari 2017 geldt het eigenrisicodragerschap voor de WGA voor werknemers met een vast dienstverband én voor flexwerkers.

Nieuw model voor de garantieverklaring
De garantieverklaring voor het eigenrisicodragerschap WGA geldt alleen voor werknemers met een vast dienstverband. We hebben dit model aangepast, omdat het beperkt geldig is, namelijk tot en met 31 december 2016. U kunt het nieuwe model downloaden. We verwachten dat dit model in 2016 verplicht wordt, dus het is verstandig om het nu al te gebruiken.

Als u na 31 december 2016 eigenrisicodrager voor de WGA wilt blijven en dus het eigen risico ook wilt dragen voor flexwerkers, moet u voor 2 oktober 2016 een nieuwe garantieverklaring naar ons opsturen. U moet hiervoor het formulier ‘Garantieverklaring (vanaf 1 januari 2017)’ gebruiken. Deze garantieverklaring kunt u vanaf 1 juli 2016 downloaden. Overheidsinstellingen hoeven niet opnieuw een garantieverklaring te sturen.

Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/20150701_erd_wga_ingangsdatum_flexwerkers_en_nieuwmodel_garantieverklaring

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden