Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Eindejaarsactualiteiten 2014 NAHV Accountants

Net als voorgaande jaren hebben wij voor onze relaties eindejaarsactualiteiten opgesteld. Wij hebben in deze brochure belangrijke thema’s uit het Belastingplan 2015 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk voor u op een rij gezet. Ook leest u talrijke praktische tips. Hiermee verwerkt u de nieuwe maatregelen soepel in uw bedrijfsvoering en bedrijfsadministratie.

In de eindejaarsactualiteiten vindt u onder meer de volgende actuele thema’s:

Bent u al klaar voor de werkkostenregeling?
Sinds de invoering van de werkkostenregeling (2011) kunt u ook kiezen voor toepassing van de oude regeling van vergoedingen en verstrekkingen. Veel werkgevers (80%) hebben dat tot nu toe steeds gedaan. Maar daaraan komt per 1 januari 2015 een einde. Dan wordt de werkkostenregeling verplicht voor alle werkgevers. De regeling is wel vereenvoudigd. Hoewel het parlement de vereenvoudigingen nog moet goedkeuren, is het verstandig om tijdig te beginnen met de voorbereidingen.

Enkele eindejaarsactualiteiten rond de eigen woning
Sinds 1 januari 2013 is er veel gewijzigd in de fiscale behandeling van de eigen woning. In deze bijdrage attenderen wij u op enkele zaken die spelen rond de eigen woning aan het eind van dit jaar.

Schenk in 2014 nog maximaal € 100.000 belastingvrij voor de eigen woning
U kunt nog tot 31 december 2014 een eenmalige vrijgestelde schenking van € 100.000 doen voor de eigen woning. In deze bijdrage zetten we de voorwaarden bij deze vrijstelling voor u op een rij en enkele gevolgen die daaraan verbonden zijn voor de schenker en de begiftigde.

Bent u klaar voor de Wet werk en zekerheid?
Het arbeidsrecht wordt in drie fasen ingrijpend gewijzigd. De eerste fase treedt in werking per 1 januari 2015 en de tweede fase per 1 juli 2015. Op 1 januari 2016 volgen nog enkele wijzigingen in het sociale verzekeringsrecht. Wij besteden in deze bijdrage aandacht aan de maatregelen uit de eerste twee fasen.

Heeft u nog vragen?
Een aantal zaken is nog in behandeling bij de Tweede en/of Eerste Kamer. Wij hopen van harte dat onze eindejaarsactualiteiten 2014 uw deskundige gids zal zijn bij de fiscale, juridische en financiële veranderingen waar uw onderneming volgend jaar voor komt te staan!

Heeft u vragen over de toepassing van bepaalde regels of wilt u graag een toelichting op een onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies op maat.

U vind de eindejaarsactualiteiten 2014 hier.

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden