Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Energielabel vanaf 2021 fors duurder

De kans is groot dat het energielabel van woningen volgend jaar veel duurder wordt. Ondanks kritiek houdt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken namelijk vast aan haar plannen om per 1 januari 2021 een nieuw label in te voeren.

De Vereniging Eigen Huis (VEH) zet grote vraagtekens bij deze plannen. Volgens de belangenbehartiger van woningbezitters is het nieuwe energielabel een stuk duurder maar niet beter. Verder staat het los van de maatregelen uit het klimaatakkoord.

Energiedeskundige
VEH heeft uitgerekend dat het nieuwe energielabel gemiddeld € 190 kost, tegen € 7,50 nu. De belangrijkste verandering is dat straks een energiedeskundige naar de woning moet komen om het huis in te meten en het nieuwe label te bepalen. En dat drijft de kosten op.

Nu aanvragen
Daarom adviseert VEH huiseigenaren die nog geen label hebben of overwegen binnen enkele jaren te verhuizen om nog in 2020 een energielabel aan te vragen. Dit is tien jaar geldig, ook als er volgend jaar een nieuwe variant komt.

Over het energielabel
Bij verkoop van de woning is de eigenaar verplicht om een geldig energielabel te overleggen aan de potentiële koper. Die kan op basis van het label zien hoe energie(on)zuinig het huis is en hem of haar helpen bij het nemen van maatregelen om energie te besparen.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: https://www.cfddespits.nl/n/2074/144/d/mk1c91ff588a0c5158ec67a599cb783cf2a-135

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden