Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Fiscus start proef met online aangifte doen

De Belastingdienst start vandaag een proef waarmee het mogelijk is om online belastingaangifte te doen.

Belastingplichtigen hoeven dan niet meer eerst een programma te downloaden, maar kunnen via een eigen account op Mijn Belastingdienst en met DigiD de aangifte online invullen.

Het gaat om een proef waar belastingplichtigen vrijwillig aan mee kunnen doen. Het bestaande aangifteprogramma blijft gewoon in gebruik.

Het online aangifteprogramma is uitvoerig getest. De proef met de online aangifte richt zich op de groep mensen die uitstel heeft aangevraagd voor hun belastingaangifte over 2013 en deelname gaat op basis van vrijwilligheid. Als de proef met online aangifte doen succesvol is, zal deze in de toekomst breder worden uitgerold.

De online aangifte ziet er anders uit dan mensen in het huidige aangifteprogramma gewend zijn. In de online aangifte zijn de vragen niet per box ingedeeld, maar per thema. De Belastingdienst verwacht dat de nieuwe weergave beter aansluit bij de belevingswereld van mensen. Of dit ook zo wordt ervaren is een belangrijk onderdeel van de proef.

Belastingplichtigen die hun aangifte over 2013 nog moeten indienen en mee willen doen kunnen deelnemen door naar www.belastingdienst.nl/aangifte te gaan en daar te kiezen voor ‘online aangifte doen’.

Eerder dit jaar ging er al een proef met een aangifteapp van start. Via de app kwamen er meer dan 25.000 aangiften binnen.

 

Bron: Accountant.nl

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden