Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Geen beleid over belastingvrij afboeken vordering BV op dga

Dit meldt het ministerie van Financiën na een WOB-verzoek van ProceD, waarin wordt verzocht het beleid openbaar te maken met betrekking tot het belastingvrij wegstrepen van de schuld van de directeur-grootaandeelhouder aan zijn BV.

In het besluit hierover dat woensdag openbaar werd geeft Financiën aan dat er aan de Belastingdienst in een memo wel een aantal handvatten is gegeven om het belastingvrij wegstrepen te bestrijden. Het ministerie van Financiën heeft dit memo op verzoek van ProceD openbaar gemaakt.

Verder blijkt uit het besluit dat er nog geen definitief vastgesteld standpunt door de betreffende kennisgroep is ingenomen. Wel wordt hier op dit moment intern over gecommuniceerd maar het ministerie is niet bereid deze communicatie openbaar te maken omdat het slechts gaat over persoonlijke beleidsopvattingen. Tot slot deelt het ministerie mee dat het niet bekend is of er over dit onderwerp al geprocedeerd wordt. Dit wordt niet per onderwerp bijgehouden.

Mocht u willen weten of de vordering van uw BV kan worden afgeboekt, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Bron: http://accountantweek.nl/artikel/geen-beleid-over-belastingvrij-afboeken-vordering-bv-op-dga

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden