Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Geen handhaving DBA tot 1 juli 2018

Voor het zomerreces is bekend gemaakt dat zzp’ers en opdrachtgevers, tot in ieder geval 1 juli 2018,  geen boete of naheffing krijgen als zij niet werken volgens de wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties. In de tussentijd heeft de Belastingdienst, zoals bekend, de handhaving op dit terrein opgeschort. Zzp’ers en opdrachtgevers, met uitzondering van kwaadwillenden, hoeven zich dus in ieder geval tot 1 juli 2018 geen zorgen te maken over boetes of naheffingen.

Zzp’ers en opdrachtgevers krijgen dus geen boetes of naheffingen als achteraf geconstateerd wordt dat er sprake is van een dienstbetrekking. In ieder geval krijgen opdrachtgevers en opdrachtnemers voldoende tijd om zich aan te passen.

Als de Belastingdienst weer begint met handhaven, wordt dit op tijd en duidelijk aangegeven en dit zal niet met terugwerkende kracht zijn. Het opschorten van de hiervoor genoemde repressieve handhaving geldt niet bij kwaadwillend handelen; het opzettelijk creëren van een situatie van schijnzelfstandigheid, terwijl er feitelijk sprake is van een dienstbetrekking. Kort gezegd: de Belastingdienst handhaaft op evident kwaadwillenden, grenzend aan fraude, zwendel en maatschappelijke en economische ontwrichting. De Belastingdienst heeft nu circa tien opdrachtgevers in het beeld die mogelijk hiertoe behoren.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

 

Bron: https://belastingdienst-in-beeld.nl/geen-handhaving-dba-tot-1-juli-2018/

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden