Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

KvK: ‘Informeer bij accountant over digitaal deponeren’

De Kamer van Koophandel adviseert binnenkort middelgrote ondernemingen om contact op te nemen met hun accountant of softwareleverancier om te controleren of deze is voorbereid op digitaal deponeren.

Vanaf boekjaar 2017 moeten de meeste middelgrote ondernemingen hun jaarrekening digitaal deponeren via Standard Business Reporting (SBR). Dat betekent dat ook de controleverklaring digitaal wordt en de ‘natte handtekening’ vervangen wordt door een digitale handtekening (SBR-Assurance).

Alle middelgrote ondernemingen ontvangen hierover binnenkort een brief van de Kamer van Koophandel. Indien u vragen heeft over deze brief verzoeken wij u contact op te nemen met NAHV Accountants.

‘Oudere jaarrekening niet via SBR’
In de brief van de Kamer van Koophandel wordt aangegeven dat ook de jaarrekeningen van vóór 2017 digitaal kunnen worden gedeponeerd met SBR. De NBA raadt dit echter af. “De NBA adviseert jaarrekeningen van voor 2017 nog op de ‘oude’ wijze te deponeren. De taxonomie van 2016 kent namelijk nog geen publicatiestuk middelgroot en de definitieve taxonomie voor boekjaar 2017 is er nog niet”, aldus de NBA.

Verplichtstelling SBR
De verplichtstelling van SBR vindt plaats in verschillende fasen. De bedrijfsklasse micro en klein zijn verplicht om SBR te gebruiken vanaf boekjaar 2016. Middelgroot moet dit vanaf boekjaar 2017. Voor grote ondernemingen gaat de SBR-verplichting in vanaf boekjaar 2019.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

 

Bron: https://www.nba.nl/nieuws-en-agenda/nieuwsarchief/2017/november/kvk-informeer-bij-accountant-over-digitaal-deponeren/?utm_medium=email&utm_campaign=NBA+Nieuws&utm_source=Nieuwsbrieven

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden