Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Nabrander Belastingplan 2019

Toen de regeringspartijen aan het steggelen waren over de inbedding van het regeerakkoord in het Belastingplan 2019 (BP2019), bleek er wat extra ruimte te zijn voor lastenverlichting. Deels is die meegenomen in het BP2019, deels is die vooruitgeschoven. Nu is bekendgemaakt wat er nog meer in het vat zit.

Het mkb mag met ingang van 2020 € 100 miljoen lastenverlichting tegemoet zien. Dit is ingevuld door de vrije ruimte in de Werkkostenregeling te verhogen tot 1,7% van de loonsom tot een bedrag van € 400.000. Daarboven blijft het 1,2%. Dit wordt vooral gedaan omdat bij kleine bedrijven de kerstpakketten en bedrijfsuitjes de ruimte te snel opsoupeerden, wat als knellend werd ervaren. Deze ruimte wordt nu dus vergroot.

Daarnaast mogen kosten voor een VOG (verklaring omtrent gedrag) vanaf 2020 onbelast worden vergoed en komen deze kosten niet meer ten laste van de vrije ruimte.

Beide maatregelen zijn besproken met vertegenwoordigers van het mkb. Alleen moet men nog wel even kijken of het uitvoerbaar is. Dus 100% zeker is het nog niet.

Zie deze link voor meer informatie.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: https://www.fullfinance.nl/nabrander-belastingplan-2019

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden