Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Nog ruim voldoende subsidiebudget emissieloze bedrijfsauto’s

Er is nog ruim voldoende subsidie beschikbaar voor emissieloze bedrijfsauto’s meldt RVO. Ondernemers die een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto kopen of leasen kunnen een aanvraag doen voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA).

In aanmerking komen voor SEBA bij operationele lease is mogelijk, als de leasemaatschappij de subsidie aanvraagt en verwerkt in het operationele leasecontract.

De subsidieregeling loopt van 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025. Het subsidiebudget van de regeling heeft ieder jaar een maximum. Deze subsidie is voor ondernemers en non-profitinstellingen. Met deze regeling ontvangt de ondernemer bij een voertuigcategorie N1 10% van de netto catalogusprijs. Dat is de prijs exclusief btw, inclusief bpm en opties die zijn aangebracht voor afgifte kenteken. Bij een voertuigcategorie N2 ontvangt de ondernemer 10% van de verkoopprijs zonder btw. Het subsidiebedrag is maximaal € 5.000 voor iedere bedrijfsauto.

Een uitleg van de termen in de subsidieregeling staat in de Begrippenlijst SEBA.

Typen bedrijfsauto’s die subsidie krijgen

  • Nieuwe volledig emissieloze bedrijfsauto’s die alleen rijden door een elektromotor én
  • vallend onder de voertuigclassificaties N1 of N2 tot een maximum gewicht van 4.250 kg. Dat mogen bijvoorbeeld stekker-elektrische of waterstof-elektrische bedrijfsauto’s zijn.
  • De netto catalogusprijs bij een voertuigcategorie N1 of de verkoopprijs zonder btw bij een voertuigcategorie N2, van de bedrijfsauto’s moet € 20.000 of hoger zijn. De netto catalogusprijs is exclusief btw, inclusief bpm en opties die zijn aangebracht voor afgifte kenteken.
  • Alleen voor elektrische bedrijfsauto’s N1 met een typegoedkeuring voor lichte voertuigen geldt een WLTP actieradius van minimaal 100 km. Let op: het accupakket in de emissieloze bedrijfsauto is van invloed op de actieradius.
  • Voor de overige elektrische bedrijfsauto’s (voertuigcategorie N1 met een typegoedkeuring voor zware voertuigen en voertuigcategorie N2 tot 4.250 kg) geldt geen minimale actieradius waaraan de bedrijfsauto moet voldoen.

Het budget voor 2021 is € 22 miljoen. Op 24 augustus was er voor een bedrag van € 8.994.698,68 subsidie aangevraagd.

Heeft u nog vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: https://www.taxence.nl

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden