Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Nog zes weken 6% btw op arbeidskosten bij renovatie woningen

Tot 1 juli 2015 geldt het 6%-tarief op de arbeidskosten bij de renovatie en het herstel van woningen die ouder zijn dan twee jaar. Bent u van plan uw woning te verbouwen? Dan attenderen wij u er op dat u van dit lage tarief alleen gebruik kan maken als de verbouwing op 1 juli 2015 is afgerond. Grote verbouwingen moeten dus tijdig zijn gestart. Ook kan u overwegen om met deelopdrachten te werken. Het tijdelijk verlaagde btw-tarief geldt ook voor de aanleg en het onderhoud van de tuinen bij woningen ouder dan twee jaar. Oók als deze werkzaamheden niet door een hovenier worden uitgevoerd.

Commentaar
Hoewel al eind februari officieel is beslist dat het verlaagde btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie van woningen ouder dan twee jaar definitief eindigt op 1 juli 2015, doet bedrijfsorganisatie Zelfstandigen Bouw nog een ultieme poging om het 6%-tarief te behouden. Zij roept vakbonden, bouwvakkers, werkgeversorganisaties en consumenten op om een daartoe strekkende petitie te ondertekenen.

Volgens Zelfstandigen Bouw zou de verhoging van het btw-tarief naar 21% slecht zijn voor de werkgelegenheid in de bouwsector en alle sectoren die daarvan afhankelijk zijn. Het voorzichtige herstel zou daardoor weer volledig teniet worden gedaan.

Heeft u nog vagen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: http://nieuwssignalen.fiscount.nl/nieuws/4712/1024/Nog-zes-weken-6-btw-op-arbeidskosten-bij-renovatie-woningen/more

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden