Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Ondernemers blij met overgangsmaatregel fiscale concernregeling

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met de tijd die staatssecretaris Snel van Financiën bedrijven geeft om de negatieve gevolgen van het schrappen van fiscale concernregeling te voorkomen. Zij krijgen daarvoor tot eind dit jaar de tijd.

“Zonder deze overgangsmaatregel zouden vooral veel mkb-bedrijven met lastenverzwaringen worden geconfronteerd”, aldus de ondernemersorganisaties.

De fiscale concernregeling maakt het mogelijk dat Nederlandse bedrijven met dochterbedrijven in Nederland als één fiscale eenheid worden gezien door de Belastingdienst. Het Europese Hof van Justitie heeft echter een streep gezet door de regeling omdat deze discriminerend zou zijn ten opzichte van Nederlandse bedrijven met buitenlandse dochters.

VNO-NCW en MKB-Nederland betreuren het dat er met de uitspraak van het Europese Hof een einde komt aan de unieke Nederlandse fiscale eenheid. “Daardoor dreigen zo’n 100.000 van die fiscale eenheden met terugwerkende kracht belasting te moeten betalen over interne rentebetalingen op leningen binnen het concern. Die waren tot dusver aftrekbaar.” De staatssecretaris wil nu voor betalingen tot 100.000 euro de fiscale eenheid handhaven tot eind dit jaar. Dat geeft bedrijven de tijd om een oplossing te vinden.

Nieuwe concernregeling
VNO-NCW en MKB-Nederland zien graag dat de staatssecretaris zo spoedig mogelijk met een nieuwe concernregeling komt die de goedkeuring van het Europese Hof kan wegdragen. “Wij gaan daarover graag op korte termijn in gesprek met Financiën”, aldus de ondernemersorganisaties.

Bron: https://www.accountant.nl/nieuws/2018/4/ondernemers-blij-met-overgangsmaatregel-fiscale-concernregeling/#

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden