Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Oud-VAR-houders krijgen brief over uitstel handhaving wet DBA

De handhaving van de wet DBA is uitgesteld tot in ieder geval 1 januari 2018. Huurt een opdrachtgever een zzp’er in en constateert de Belastingdienst achteraf dat er sprake is van loondienst? Dan zal de Belastingdienst over de periode tot in ieder geval 1 januari 2018 geen naheffingen, boetes en correctieverplichtingen opleggen, behalve bij evidente kwaadwillenden. In dat opzicht kunnen opdrachtgevers dus met een gerust hart zakendoen met zzp’ers.

Onderzoek naar arbeidswetgeving
De komende tijd neemt het kabinet de arbeidswetgeving onder de loep: hoe kunnen onder andere de criteria ‘gezagsverhouding’ en ‘verplichting tot persoonlijke arbeid’ concreter of anders ingevuld worden? Deze criteria zijn belangrijk bij het bepalen of er sprake is van loondienst. Het kabinet maakt hier haast mee en hoopt voor een volgend regeerakkoord met resultaten te komen.

Meer informatie
Meer informatie vindt u in de brief aan zzp’ers over het uitstel van de handhaving van de wet DBA. In die brief staan ook vragen en antwoorden, en informatie over wie wij als kwaadwillend zien.

U kunt de brief hier downloaden.

Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

 

Bron: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/oud-var-houders-krijgen-brief-over-uitstel-handhaving-wet-dba

 

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden