Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Oude ondernemersportaal niet meer beschikbaar

Ondernemers kunnen voor de btw-aangifte over 2022 geen aangifte meer doen via het oude ondernemersportaal. Kies daarom voor een andere manier van aangifte doen.

BTW-AANGIFTE VANAF 2022
U kunt het oude ondernemersportaal vanaf 2022 niet meer gebruiken voor de btw-aangifte. Voor uw btw-aangiften over 2022 en daarna zijn er 3 manieren om aangifte te doen:

Let op!

Om in te loggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk hebt u DigiD of eHerkenning niveau 3 nodig. Vraag eHerkenning snel aan. Door veel aanvragen en coronabeperkingen, kan de aanvraag langer duren. Indien nodig kunt u ook direct contact opnemen met uw EH-leverancier.

KIES EEN NIEUWE MANIER VAN AANGIFTE DOEN
We raden u dringend aan om u nu al voor te bereiden op deze overstap. Schaf administratiesoftware aan, schakel een fiscaal dienstverlener in of stap over op Mijn Belastingdienst Zakelijk. U kunt direct overstappen, maar uw eerste btw-aangifte in Mijn Belastingdienst Zakelijk doet u uiterlijk:

  • 1e maandaangifte: februari 2022 (over januari 2022)
  • 1e kwartaalaangifte: april 2022 (over 1e kwartaal 2022)
  • 1e jaaraangifte: maart 2023 (over 2022)

De hier genoemde maanden van indiening betreffen de reguliere indienperiodes voor Nederlandse ondernemers.

WELKE ONDERNEMERS KUNNEN NIET OVERSTAPPEN?
Kunt u zich niet inschrijven in het Handelsregister van de KVK? Dan kunt u voor de btw-aangifte gebruik blijven maken van het oude zakelijke portaal. U kunt er overigens ook voor kiezen btw-aangifte te doen met behulp van administratiesoftware of via een fiscaal dienstverlener.

MEER INFORMATIE
Op belastingdienst.nl/overstappenbelastingdienst.nl/eherkenning of Zo doet u digitaal btw-aangifte vindt u meer informatie over zakendoen met de Belastingdienst en eHerkenning.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp of kunt u onze hulp gebruiken bij het aanvragen van uw btw-aangifte? Neem dan gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.

Bron: https://www.belastingdienst.nl

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden