Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Particulier die nu elektrische auto koopt, kan subsidie aanvragen

Particulieren die nu een elektrische auto kopen, komen in aanmerking voor een subsidie hierop. Bij een nieuw model kunnen ze vanaf 1 juli vierduizend euro bij de overheid aanvragen, met terugwerkende kracht, voor elektrische occasions gaat het om tweeduizend euro.

Hoewel elektrisch rijden al van de grond komt in de zakelijke wereld, wil het kabinet ook een brede groep particulieren verleiden elektrisch te gaan rijden, in de hoop de CO2-uitstoot van het wagenpark te verlagen.

De regeling, die overigens ook opgaat voor leaseauto’s, werd in maart al aangekondigd. Per 1 juli moet het loket openen, maar voor auto’s die vanaf 4 juni worden verkocht geldt al dat de koper subsidie kan aanvragen.

De subsidie geldt voor auto’s die tussen de 12 duizend en 45 duizend waard zijn en op een volle accu zeker 120 kilometer kunnen rijden. Ook moet de auto enkele jaren van dezelfde eigenaar blijven. Eigenaren die binnen drie jaar van auto veranderen moeten een deel van de subsidie terugbetalen. Leasers krijgen de subsidie per maand uitbetaald. Als zij het contract binnen vier jaar beĆ«indigen, stopt ook de subsidie. De regeling loopt tot 2025.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: https://www.accountant.nl/

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden