Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Qredits verhoogt kredietlimiet mkb naar 250.000 euro

Vandaag kondigt minister Kamp (EZ) aan dat Qredits de maximale kredietlimiet per 1 januari 2015 zal verhogen tot 250.000 euro, waardoor de kredietmogelijkheden voor het midden- en kleinbedrijf worden verruimd.

Qredits verstrekt sinds 2009 Microkredieten tot 50.000 euro aan startende en bestaande ondernemers in Nederland. Door de grote kredietbehoefte binnen het midden- en kleinbedrijf heeft Qredits haar kredietaanbod sinds 1 november 2013 al verruimd tot 150.000 euro. Dit gaf de mkb-ondernemers de kans om, na een afwijzing van de bank, hun kredietaanvraag alsnog bij Qredits in te dienen voor een second-opinion.

In juni 2014 werd door het ministerie van Economische Zaken aangekondigd om te onderzoeken of de kredietlimiet van Qredits kon worden verhoogd tot 250.000 euro, omdat de behoefte aan financiering binnen mkb nog altijd groot is. De afgelopen periode heeft Qredits dit besluit genomen, in nauw overleg met de banken en het ministerie.

Minister Kamp: ‘Qredits heeft de afgelopen jaren bewezen dat het een goede aanvulling is op de banken. De kredietverhoging naar 250.000 euro geeft bedrijven de mogelijkheid voor extra financiering en draagt bij aan economische groei.’

De verhoging past binnen de missie van Qredits waarin zij financiering en coaching aan ondernemers wil aanbieden die, ondanks goede plannen, niet bij de banken terecht kunnen.

 

Bron: Accountancynieuws

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden