Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Rekening werkgevers bij langdurige nuluren- of oproepcontracten kan fors oplopen

Een werknemer heeft geen recht op loon als hij niet werkt, staat in het Burgerlijk Wetboek (BW). Tenzij de werknemer niet werkt door een oorzaak die in redelijkheid voor rekening van de werkgever behoort te komen. De werkgever kan dit laatste uitsluiten in de eerste 6 maanden van de arbeidsovereenkomst. Sommige werkgevers zetten dezelfde nuluren- of oproepkrachten echter regelmatig langer in dan 6 maanden. Hierdoor moeten zij ook loon doorbetalen over de dagen of perioden dat die nuluren- of oproepkrachten niet werken (bijvoorbeeld bij minder werk of bij ziekte). Dat was nou juist niet de bedoeling van de werkgever met nuluren- of oproepcontracten.

Tip

Breng nuluren- of oproepcontracten die al langer dan 6 maanden duren in kaart en neem contact op met ons, zodat onbedoelde financiële gevolgen voor u kunnen worden voorkomen.

Punt van aandacht: de hiervoor besproken bepalingen zijn weliswaar gewijzigd met de Wet werk en zekerheid, maar deze zijn nog niet in werking getreden. Dit gebeurt pas per 1 april 2016.

 

Bron: http://nieuwssignalen.fiscount.nl/nieuws/4420/908/Rekening-werkgevers-bij-langdurige-nuluren-of-oproepcontracten-kan-fors-oplopen/more

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden