Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Schema loonkostensubsidies

Omdat veel werkgevers niet weten welke subsidiemogelijkheden er zijn via gemeenten en centrale overheid en wanneer zij er recht op hebben, heeft BDO een schema gemaakt waarin de meest voorkomende subsidievormen zijn gebundeld.

Met maatregelen als loonkostenvoordelen wil de overheid het voor werkgevers aantrekkelijker maken om groepen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt in dienst te nemen. De voorheen gehanteerde premiekortingen zijn vervangen door de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl), die nieuwe mogelijkheden biedt voor medewerkers met een salaris op of rond het minimumloon. ‘Het komt echter nog regelmatig voor dat werkgevers subsidiemogelijkheden laten lopen of niet weten dat er subsidiemogelijkheden zijn. Dit heeft met name te maken met de complexiteit van de regelingen en het feit dat er jaarlijks ook nieuwe subsidiemogelijkheden worden gecreëerd, of bestaande regelingen worden aangepast. Vaak blijkt dat door het stapelen van deze verschillende mogelijkheden een aanzienlijk deel van de werkgeverskosten kan worden terugverdiend.’

BDO wil het met het schema loonkostensubsidies voor werkgevers makkelijker maken om zich te verdiepen in de beschikbare regelingen en mogelijkheden.

Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: https://www.accountancyvanmorgen.nl/2019/01/07/bdo-maakt-schema-loonkostensubsidies/

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden