Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Studiekosten bij studiefinanciering niet meer aftrekbaar in IB-aangifte

Wie een opleiding volgt en recht heeft op studiefinanciering, kan vanaf het studiejaar 2015-2016 zijn kosten voor boeken, les of collegegeld niet meer aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting. Dat meldt de Belastingdienst.

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel ‘Wet studievoorschot hoger onderwijs’ aangenomen. Hierdoor zijn de belastingregels voor de aftrek van studiekosten veranderd.

Wat verandert?
Belastingdienst: ‘Studeert u aan het middelbaar beroepsonderwijs (MBO), hoger beroepsonderwijs (HBO) of wetenschappelijk onderwijs (WO)? En hebt u recht op studiefinanciering? Dan kunt u uw studiekosten vanaf het studiejaar 2015-2016 niet meer aftrekken. Houd er nu al rekening mee dat u studiekosten die u vanaf dat studiejaar maakt, niet als aftrekpost kunt aangeven in uw aangifte inkomstenbelasting over 2015.’

Wat blijft hetzelfde?
Belastingdienst: ‘Studeert u aan het middelbaar beroepsonderwijs (MBO), hoger beroepsonderwijs (HBO) of wetenschappelijk onderwijs (WO)? En hebt u geen recht op studiefinanciering? Dan kunt u de studiekosten die u maakt vanaf het studiejaar 2015-2016, wel aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting over 2015.’

Wie studiekosten heeft gemaakt in het studiejaar 2014-2015 of daarvoor, kan die aftrekken als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: http://accountantweek.nl/artikel/studiekosten-bij-studiefinanciering-niet-meer-aftrekbaar-in-ibaangifte

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden