Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

TEK in de maak voor energie-intensieve mkb’ers

Energie-intensieve mkb’ers, zoals bakkers en de horeca, zijn niet gered met het tijdelijke (tot eind 2023) prijsplafond voor kleinverbruikers. Daarom wordt er gewerkt aan de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) die is gebaseerd op het energieverbruik en de omzet van de ondernemer. De tegemoetkoming compenseert tot een bepaald maximum de kostenstijging van de energieprijzen dit jaar en in 2023. De eerste aanvragen kunnen echter pas in het tweede kwartaal van 2023 worden ingediend bij de RVO. Dat is te laat voor ondernemers bij wie nu al het water aan de lippen staat. Daarom worden nu ook maatregelen getroffen voor steun die al vanaf november beschikbaar moet zijn.

De reden waarom de TEK pas volgend jaar beschikbaar komt, is dat de Europese Commissie de regeling eerst moet goedkeuren. Het kabinet komt zo spoedig mogelijk met een uitwerking van de tijdelijke maatregelen die vanaf november de bedrijfslasten van ondernemers moeten verlagen. Dit staat in een brief aan de Tweede Kamer over de nadere uitwerking van het tijdelijke prijsplafond voor energie.

Prijsplafond kleinverbruikers aangepast

Daarin is ook te lezen dat het kabinet het tijdelijke prijsplafond voor kleinverbruikers heeft bijgesteld. Het variabele plafondtarief voor elektriciteit en gas is verlaagd en de volumegrens voor elektriciteit is verhoogd. Het prijsplafond ziet er nu als volgt uit:

Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: https://www.fiscount.nl

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden