Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

The Accountant deel 2 komt er aan

De speelfilm ‘The Accountant’ was recent weer op tv, maar werd inmiddels alweer vijf jaar geleden uitgebracht. Een vervolg lijkt er nu eindelijk te gaan komen.

De originele film uit 2016, met Ben Affleck in de hoofdrol, gaat over de autistische en tegelijk briljante accountant Christian Wolff, die vanuit een onopvallend CPA-kantoortje in een kleine stad als freelancer de boekhouding doet voor grote criminelen. Naarmate het verhaal vordert, ontpopt de keurige accountant zich steeds meer als een dodelijke actieheld.

De film bracht uiteindelijk ruim 155 miljoen dollar op. Nauwelijks een jaar na de release werd al een vervolg aangekondigd, maar daarna werd het stil. Recent bevestigde regisseur Gavin O’Conner echter dat inmiddels afspraken zijn gemaakt voor de regie van een tweede deel.

In deel twee krijgt ook de broer van de hoofdpersoon, de minstens zo gevaarlijke Brax (gespeeld door Jon Bernthal), een meer prominente rol. De regisseur droomt zelfs al van een trilogie.

VERVOLG
Het is altijd afwachten met vervolgfilms, hoewel ze soms het aankijken meer dan waard zijn. Denk aan de Godfather-trilogie of de reeks Jason Bourne-films. Met deel 2 tot en met 7 van Police Academy lag dat iets anders. Maar James Bond is inmiddels ook al weer te zien in deel 25 en nog altijd niet te versmaden.

Voorlopig hopen we dus op deel twee van The Accountant. Wanneer dat deel zal verschijnen is nog niet duidelijk. Of er opnieuw een hilarische boekencontrole (vijftien jaar administratie in één etmaal, met veel viltstiften) in te zien zal zijn, is natuurlijk afwachten…

The Accountant, official trailer (2016)

Bron: https://www.accountant.nl/

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden