Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Uitreiking nieuwe btw-nummers gestart

Sinds 10 oktober jl. stuurt de Belastingdienst eenmanszaken het nieuwe btw-identificatienummer (het btw-id) dat vanaf 1 januari 2020 geldig is. Het is een persoonlijk, uniek nummer dat net als het huidige nummer bestaat uit: NL – negen cijfers – B – twee cijfers. Dit nummer vervangt het bestaande btw-identificatienummer, maar dan zonder dat daarin het burgerservicenummer (BSN) is verwerkt. Daardoor is het nieuwe id-nummer minder gevoelig voor identiteitsfraude. Het nieuwe btw-id moet u met ingang van 1 januari 2020 gebruiken voor alle contacten met uw klanten en leveranciers.

Tip!
Zorg ervoor dat u uw facturen, website en andere communicatiemiddelen tijdig aanpast. Tevens is het van belang is dat u het nieuwe btw-id ook bijtijds aan ons doorgeeft, zodat wij dit kunnen aanpassen in onze software en administratie.

Handel in de EU
Drijft u ook handel in de Europese Unie? In dat geval is het nieuwe identificatienummer vanaf 1 januari 2020 te verifiëren in het uitwisselingssysteem voor btw-informatie (VIES). Dit is met name van belang voor de btw-teruggaaf uit andere EU-lidstaten.

Voor de btw-teruggaaf uit andere EU-landen blijft u inloggen met de huidige gebruikersnaam op het portaal op belastingdienst.nl/eubtw. Dit is het omzetbelastingnummer met daarvoor ‘NL’. De Belastingdienst geeft het nieuwe btw-id door aan de EU-belastingdiensten, waarbij u verzoekt om btw-teruggaaf.

Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: https://www.fiscount.nl/

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden