Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Uitzendbureaus moeten oppassen met niet langer algemeen verbindend zijnde cao

De cao voor uitzendkrachten is op 5 november 2017 afgelopen. Voor leden van de ABU (en NBBU) heeft dit verder geen gevolgen, omdat er inmiddels een nieuwe cao is afgesloten. Voor uitzendbureaus die geen lid zijn van de ABU (of NBBU), zijn er mogelijk wel gevolgen! Het aflopen van de cao heeft voordelen, omdat deze niet meer hoeft te worden nageleefd, maar ook nadelen. Van de bekende ‘fase’-regeling (5,5 jaar flexibele contracten) kan dan bijvoorbeeld geen gebruik meer worden gemaakt; de wettelijke regeling is nu weer van toepassing. Na 2,5 jaar ontstaan er dan contracten voor onbepaalde tijd.

Dit kan tot gevolg hebben dat het uitzendbureau nu ineens arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd heeft in plaats van contracten voor bepaalde tijd. Ook geldt het uitzendbeding mogelijk niet meer.

Commentaar
Houd er rekening mee dat de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte ook bij het uitzendbureau komt te liggen. Immers, bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd zal het uitzendbureau moeten doorbetalen; het UWV zal deze verplichting mogelijk niet overnemen.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

 

Bron: http://vaknieuws.fiscount.nl/nieuws/7796/2282/Uitzendbureaus-moeten-oppassen-met-niet-langer-algemeen-verbindend-zijnde-cao/more

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden