Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

VAR verdwijnt: nieuwe overeenkomsten gepubliceerd

De VAR verdwijnt in 2016. Het transitieplan voor de invoering van de Wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties van de staatssecretaris beschrijft de overgang van de oude naar de nieuwe manier van werken. Bij de nieuwe manier van werken kunt u gebruikmaken van algemene modelovereenkomsten, voorbeeldovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen en individuele overeenkomsten.

Een aantal van deze overeenkomsten is al gepubliceerd. Nieuw zijn de markeringen die in de algemene modelovereenkomsten en de voorbeeldovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen aangebracht zijn. Er zijn artikelen gemarkeerd met de voorwaarden die van belang zijn bij het bepalen of er sprake is van een dienstbetrekking. U moet volgens deze voorwaarden werken als u de overeenkomst gaat gebruiken en u mag ze daarom niet veranderen. De andere artikelen kunt u wel aanvullen en aanpassen voor uw eigen situatie, als dat niet in strijd is met de gemarkeerde artikelen. Daardoor zijn deze overeenkomsten in meer situaties en voor meer partijen bruikbaar.

Zie ook: Algemene modelovereenkomsten, voorbeeldovereenkomsten en individuele overeenkomsten

Hulp bij het opstellen van een overeenkomst

Er is ook een overzicht gepubliceerd van bepalingen die leiden tot het oordeel wel of geen dienstbetrekking. Dit overzicht kunt u gebruiken bij het opstellen van een overeenkomst. U vindt deze bepalingen bij Uw overeenkomst: wel of geen dienstbetrekking.

 

Bron: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/20150412_var_verdwijnt_nieuwe_overeenkomsten_gepubliceerd

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden