Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Veel onduidelijkheid nieuwe pensioenregels

Acht op de tien Nederlandse werkgevers weten dat ze hun pensioenregeling moeten aanpassen, maar de helft weet nog steeds niet exact wat zij moeten wijzigen.

Dat concludeert onderzoeksbureau Aon Hewitt in een maandag gepubliceerd rapport.

Een op de zeven organisaties weet volgens het bureau niet of haar huidige pensioenregeling voldoet aan de nieuwe regels. Dat is opvallend omdat de versobering van de fiscale regels voor bijna alle pensioenregelingen gevolgen heeft, aldus Aon.

Door fiscale wijzigingen per 1 januari volgend jaar zullen medewerkers met een inkomen boven een ton minder pensioen gaan opbouwen. Adviesbureau Hay Group heeft in een ander onderzoek berekend dat dit grote gevolgen heeft voor deze groep. Het bureau becijferde dat de jaarlijkse pensioenschade voor iemand van 45 jaar, bij een gemiddelde pensioenregeling en een salaris van 150.000 euro, ongeveer 24.000 euro bedraagt.

Dit betekent dat de pensioenuitkering van deze medewerker daalt met ongeveer 38 procent. In het ergste geval lopen werknemers met een salaris van boven een ton tot meer dan 70 procent van hun pensioenopbouw mis.

De pensioenschade heeft niet alleen betrekking op het ouderdomspensioen, maar ook op de uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid of overlijden.

Heeft u als werkgever of DGA vragen over pensioen dan kunt u te allen tijden contact opnemen met NAHV Accountants.

 

Bron: Accountant.nl

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden