Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Verlaag uw onderzoekskosten met aanvraag WBSO

Wilt u R&D-werkzaamheden uitvoeren en uw onderzoekskosten verlagen? Maak dan gebruik van de Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk (WBSO). Doe uw aanvraag minimaal één volledige kalendermaand voor de aanvang van uw onderzoeksproject.

Via de WBSO kunt u de financiële lasten voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) voor uw bedrijf verlagen. Het kan u schelen in de loonkosten en daarnaast in andere kosten die u maakt, bijvoorbeeld om prototypes te maken of voor onderzoeksapparatuur. Het gaat dus om een belangrijk voordeel dat innovatie voor uw bedrijf wat minder kostbaar maakt.

Aanvraag WBSO: één volledige kalendermaand voor uw project

De WBSO-aanvraag kunt u doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op de website hebben zij informatie die u kunt gebruiken bij het voorbereiden van uw aanvraag.

U moet uw aanvraag indienen uiterlijk een volledige kalendermaand vóór de aanvang van uw onderzoeksproject. Wilt u in september aan de slag, dan is de uiterste aanvraagdatum op 31 juli. Vraagt u in augustus WBSO aan, dan kunt u starten in oktober. Enzovoort.

Aanvragen kan alleen digitaal. Uitgebreide aanvraaginformatie vindt u hier.

Meer over de WBSO

Wilt u in het kort weten hoe de WBSO werkt? Bekijk dan de video van RVO.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: https://deloitte.ctrl.nl/nl/actual/verlaag-uw-onderzoekskosten-met-aanvraag-wbso.aspx?mkt_tok=eyJpIjoiWVdReU1ESXhZV0ZtTkRsbCIsInQiOiJVOWN3TE5rNnF2K2pQQ0Fjb2FYZnFubnB2aXcwYU9cLzFka1RRZDVJMlVKdVFiMTdTRWpFYmdFK1BubFV5ZXdkUGFSYmtTclwvTEtsUFJKUms0dWlhbjFwamM3ZDdJVjZMWHVVOTlsSGdTRFIzS3RnTEpvem9pTVpwR1dXRUxUWFRqIn0%3D

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden