Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Verplichte btw-verleggingsregeling voor telecommunicatiediensten op komst

Bent u ondernemer en levert u in Nederland telecommunicatiediensten (telefonie, sms, toegang tot internet en voicemail) aan andere ondernemers die zulke diensten leveren aan hun afnemers? Dan mag u vanaf 1 september 2017 op uw facturen géén btw meer berekenen over deze diensten. In plaats daarvan vermeldt u ‘btw verlegd’. De bedoeling hiervan is btw-fraude te voorkomen.

Op 29 mei heeft de Staatssecretaris van Financiën de Tweede Kamer geïnformeerd over de btw-fraude met telecommunicatiediensten en zijn aanpak daarvan.

De 1e stap in die aanpak was een goedkeuring om vanaf 1 juni 2017 de verleggingsregeling toe te staan tussen ondernemers die  telecommunicatiediensten verrichten.

De 2e stap zal zijn om die goedkeuring om te zetten in een verplichte verleggingsregeling. De beoogde ingangsdatum van die verplichting is 1 september 2017 (of zo spoedig mogelijk daarna). De precieze ingangsdatum wordt bekend gemaakt via een publicatie in het Staatsblad.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

 

Bron: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/verplichte-btw-verleggingsregeling-voor-telecommunicatiediensten-op-komst

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden