Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Verzoek om teruggaaf Nederlandse dividendbelasting voortaan digitaal

Sinds 22 februari gaat het terugvragen van Nederlandse dividendbelasting anders. U moet zich eerst registreren voor teruggaaf van dividendbelasting. Daarna vraagt u de dividendbelasting digitaal terug.

Bent u als Nederlandse stichting, vereniging of andere rechtspersoon niet onderworpen aan vennootschapsbelasting? Tot 22 februari kon u via de site van de Belastingdienst een formulier downloaden om een verzoek om teruggaaf van dividendbelasting te doen. Dat is nu veranderd. U moet zich eerst bij de Belastingdienst registreren voor teruggaaf van dividendbelasting. Na registratie kunt u inloggen op het beveiligde gedeelte van de site voor ondernemers en daar dividendbelasting terugvragen.

Alleen Nederlandse rechtspersonen

Het gaat voorlopig alleen om teruggaaf van ingehouden dividendbelasting voor Nederlandse rechtspersonen met een vrijstelling van vennootschapsbelasting en voor overheidsorganen met een objectvrijstelling. Woont u of bent u gevestigd in een ander land dan Nederland? Dan kunt u de dividendbelasting nog niet digitaal terugvragen.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Bron: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/teruggaaf_dividendbelasting_digitaal

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden