Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Vraag op tijd btw terug uit andere EU-landen

Vraagt u btw terug in een ander EU-land via ons portaal ‘Teruggaaf btw uit andere EU-landen’? Doe uw aanvraag ruim voor de deadline van 30 september 2021. Zo zorgen we er samen voor dat u uw btw (op tijd) terugkrijgt.

Ondernemers die btw terugvragen uit andere EU-landen kunnen dat doen via de Nederlandse Belastingdienst. Uw aanvraag wordt dan doorgezet naar de belastingdienst van de EU-landen waar u btw terugvraagt. De uiterste datum voor de aanvraag is 30 september 2021.

OVERBELASTE SYSTEMEN ALS U TE LANG WACHT MET AANVRAGEN
In eerdere jaren bleken veel ondernemers pas op de laatste dag een aanvraag in te dienen. Hierdoor raakte het portaal overbelast. Aanvragen kwamen daardoor pas na 30 september bij de Belastingdienst binnen. Het gevolg was dat btw niet werd teruggegeven. EU-landen hoeven namelijk te laat binnengekomen verzoeken niet in behandeling te nemen.

VRAAG UW BTW NU AL TERUG
Om ervoor te zorgen dat dit u dit jaar niet overkomt, adviseren wij u zo snel mogelijk uw btw-aanvraag te doen. Zo komen de aanvragen gespreid binnen en kunnen we ze op tijd doorzetten.

Heeft u nog vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: https://www.belastingdienst.nl/

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden