Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

WBSO subsidie

Eén van de belangrijkste subsidieregelingen van Nederland die het innovatievermogen van Nederlandse organisaties moet bevorderen, is de WBSO (Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk). Benieuwd hoe u uw voordeel kan maximaliseren? De aanvraagronde voor 2024 gaat weer van start en NAHV Accountants kan u daar in ondersteunen.

Wat is WBSO?

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een fiscale regeling om onderzoek en ontwikkeling te stimuleren. De WBSO vergoedt een deel van de loonkosten en de project-gerelateerde kosten en uitgaven via een afdracht op de loonbelasting. Alle Nederlandse ondernemingen kunnen aanspraak maken op deze regeling. WBSO subsidie is mogelijk voor productontwikkeling, procesontwikkeling en software development. Daarnaast valt ook Technisch Wetenschappelijk Onderzoek onder de regeling.

Wilt u extra besparen? Maak dan ook gebruik van de Innovatiebox. Winsten die u behaalt uit innovatieve activiteiten waarvoor tevens WBSO is aangevraagd, kunnen in deze box geplaatst worden binnen de Vennootschapsbelasting. In plaats van 25,8% betaalt u over dit winstdeel een effectief belastingtarief van 9%. Een goede afstemming tussen uw WBSO-aanvraag (nu) en te verwachten inkomsten in het kader van de innovatiebox (in de toekomst) is hiervoor noodzakelijk.

WBSO en Innovatiebox 2024: onderneem nu actie!

Wilt u vanaf januari 2024 een belastingvoordeel ontvangen voor uw research & development? Dien dan voor 20 december 2023 een aanvraag in voor de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). U mag deze R&D tax credit aanvragen voor activiteiten die gericht zijn op productontwikkeling, procesontwikkeling (productietechnieken), software development en technisch wetenschappelijk onderzoek. De WBSO geeft een korting op de af te dragen loonbelasting en premies volksverzekeringen en bedraagt 32% over de eerste EUR 350.000 (voor starters is dat 40%) aan S&O (loon)kosten en 16% over het meerdere.

Heeft u vragen of hulp nodig?

NAHV Accountants kan u ondersteunen bij het optimaliseren en indienen van de aanvraag en het inrichten van de administratie.

Bron: https://www2.deloitte.com

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden