Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Werkkostenregeling nog steeds niet op agenda werkgevers

De werkkostenregeling lijkt nog steeds niet veel indruk te maken op werkgevers. Hoewel de regeling inmiddels al vijf jaar loopt en per 1 januari 2015 voor alle werkgevers verplicht wordt, besteedt een meerderheid van de bedrijven hier weinig aandacht aan. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘HR-Trends 2014-2015’ van HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim 700 Nederlandse HR-professionals.

Twee derde (68%) van de organisaties is nog niet overgestapt op de werkkostenregeling. Vooral in de sectoren handel en transport (73%) en in de kennisintensieve dienstverlening (71%) zijn nog weinig organisaties overgestapt. De overheid past van alle sectoren de nieuwe werkkostenregeling het vaakst toe (43%).

‘Veel bedrijven stellen de overstap zo lang mogelijk uit. Het is echter gunstiger om nu al de wijzigingen te implementeren zodat je straks goed bent voorbereid,’ aldus Dik van Leeuwerden, manager Kenniscentrum Wet- en regelgeving bij ADP.

Overweegt u de werkkostenregeling in te voeren of wenst u meer informatie, dan kan NAHV Accountants u te allen tijde hiermee van dienst zijn.

Bron: Accountancynieuws

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden