Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Willekeurig afschrijven: boerenslimheid tegenover ministeriele uitspraken

De bewering op rijksoverheid.nl dat men uiteindelijk zonder willekeurige afschrijvingen evenveel belasting betaalt, is niet juist. Slim plannen kan ervoor zorgen dat niet alleen later, maar ook minder belasting wordt betaald.

Dit onderbouwen Jacco Wielhouwer en Eelke Wiersma, universitair hoofddocenten bij de vakgroep Accounting van de Vrije Universiteit Amsterdam, in het artikel ‘Willekeurig afschrijven: boerenslimheid tegenover ministeriële uitspraken’ in Accountant van november.

Recentelijk stemde de ministerraad in met het voorstel van de ministeries van Financiën en Economische Zaken om per 1 juli 2013 de regeling willekeurige afschrijving weer tijdelijk open te stellen.

Onderzoek toont aan dat deze regeling inderdaad kan leiden tot een toename van de investeringen. Echter, de bewering van de overheid dat men uiteindelijk evenveel belasting betaalt, is niet juist.

Accountants kunnen hun klanten minder belasting laten betalen door de winst in een progressieve belastingstelsel gelijkmatig te verdelen over de jaren.

Download het artikel Willekeurig afschrijven: boerenslimheid tegenover ministeriële uitspraken.    

 

Bron: Accountant

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden